El pòdcast ‘En la frontera’ emet el seu 30è episodi en directe a l’església de Santa Anna

El pòdcast de Catalunya Religió, ‘En la frontera’, de Xavier Morlans i Gabriel Jaraba, que emet cada setmana el portal Catalunya Religió, per primera vegada farà la gravació en directe d'un episodi.

El pòdcast de Catalunya Religió, ‘En la frontera’, de Xavier Morlans i Gabriel Jaraba, que emet cada setmana el portal Catalunya Religió, per primera vegada farà la gravació en directe d’un episodi. El pròxim dimecres 21 de febrer a les 19 h a l’església de Santa Anna, Morlans i Jaraba gravaran en obert l’episodi que rebrà el nom d»Igualtat vs Fraternitat’. «Volem que els oients puguin assistir i gaudir en directe», comenta Morlans.

El 21 de març de 2023 Catalunya Religió va penjar el primer episodi d’aquest pòdcast. Ara, tots dos celebren aquest quasi any, gravant el seu pòdcast número 30. Durant la gravació s’oferirà als oients la possibilitat, ara sí, d’identificar qui és el capellà i qui és el laic d’esquerres “que venia del fred” com diu la falca que anuncia l’acte. 

També hi haurà, la possibilitat que els assistents hi intervinguin. Tot plegat serà emès en directe pels serveis de streaming de Santa Anna i que a més ho penjarà a YouTube (Canal Hospital de Campanya Santa Anna) per a gaudi dels oïdors-espectadors. Segons Morlans, hi haurà una sorpresa musical, ja que tots dos tenen una forta vinculació amb món de la música i de la cançó. “Algú pregunta si el bateria tornarà a prendre les baquetes i si el Morlans deixarà anar alguna de les seves darreres composicions”, bromeja Xavier Morlans. A més, el mestre Antoni Olaf Sabater farà una aparició en la gravació del pòdcast.

En el pòdcast els dos protagonistes conversen ‘En la frontera’, «el lloc on res del que estava previst s’acaba esdevenint», diuen. A tots els dos protagonistes els hi agrada tocar la guitarra i encarar la vida amb esperança. Són, com ells diuen: «membres de la generació del folk». A ‘En la frontera’ dialoguen sobre «aquesta vida que passa i que amaga una complexitat reptadora rere les aparences». Les converses entre Jaraba i Morlans es donen a la frontera, seguint la definició que el papa Francesc fa d’aquest terme: «El lloc on res del que estava previst s’acaba esdevenint». El pòdcast ‘En la frontera’ es pot trobar al web de Catalunya Religió, però també a través de Spotify.

Divulgació, música i periodisme

Gabriel Jaraba (Barcelona, 1950), periodista i escriptor. Doctor en Comunicació i Periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona (cum laude). Investigador a la UAB, ha estat present als mitjans com El Periódico, Interviu, Primera Plana, TV3 i TVE des de 1968. Actualment, escriu al diari digital Catalunya Plural qüestions relacionades amb comunicació i cultura. Ha publicat llibres divulgatius i didàctics sobre alfabetització digital i maniàtica com ara Periodismo en internetTwitter para periodistasYou Tuber i Hazlo con tu Smartphone.

Xavier Morlans (Llinars del Vallès, 1949), capella de la diòcesi de Barcelona. Doctor en Teologia per la Universitat Gregoriana de Roma i professor de la Facultat de Teologia de Catalunya. És especialment conegut com a autor d’himnes i cants, i com a cercador de nous llenguatges musicals i audiovisuals per a l’evangelització. És consultor del Pontifici Consell per a la Nova Evangelització i vicari de l’Hospital de Campanya de la parròquia de Santa Anna al cor de Barcelona. Ha publicat El primer anuncio. El eslabón perdido (PPC, 2009),Vine i veuràs. Dotze guions de primer anunci (CPL, 2014) i Escletxes en el jo impermeable a DeuLliçó inaugural curs 2018-19 (Ateneu Universitari Sant Pacià, 2018).

Publicació original: Catalunya Religió.

Artículos relacionados