Vuit estudiants de la UAB participen als JJ OO de Río

anna_espar_648866-1.jpg

anna_espar_648866 (1)

Vuit estudiants de la Universitat Autónoma de Barcelona participen en els Jocs Olímpics 2016 que es celebren a Río de Janeiro  del 5 al 12 d’agost.  Quatre competiran en hoquei herba, dos en waterpolo i dos en natació.

Els estudiants de la UAB que desfilaran el proper 5 d’agost a l’estadi Maracaná de Río de Janeiro amb la selecció espanyola són:

En waterpolo: Anna Espar (estudia ADE) i Laura Ester (estudia Bioquímica).
En natació: Judit Ignacio (estudia Psicologia) i Marta González (cursa els Estudis d’Anglès i Espanyol)
En hoquei herba: Mariona Girabent (estudia Fisioteràpia), Xavier Lleonart (estudia Periodisme), Júlia Pons (estudia Educació Primària) i Carola Salvatella (estudia Ciències Ambientals).

Aquests estudiants formen part dels 112 esportistes d’èlit que han estudiat a la UAB durant el curs 2015-2016 mitjançant el Programa Tutoresport, pioner en una universitat espanyola, el curs 1996-97, a tenir en compte aquest col·lectiu d’estudiants d’alta competició.

La UAB és una de les universitats que compta amb més esportistes d’alt nivell. A més, la ubicació del Centre d’Alt Rendiment (CAR) a la població propera de Sant Cugat del Vallès facilita la compaginació dels entrenaments amb l’assistència a classe

El curs 1996-97, el Servei d’Activitat Física de la UAB va crear el programa Tutoresport per respondre a les necessitats d’un col·lectiu que té dificultats per compatibilitzar els estudis amb els entrenaments i les competicions. Cada estudiant té un tutor personal que l’ajuda a planificar el curs acadèmic en funció del calendari esportiu, l’assessora en el seguiment de les assignatures i gestiona les adaptacions necessàries del calendari de realització d’exàmens, lliurament de treballs o realització de pràctiques. El professorat mira de donar facilitats als alumnes que són esportistes d’elit en sintonia amb aquest programa, a l’hora de compatibilitzar dates d’examens o pràctiques, per exemple.

Sis estudiants de la UAB van obtenir medalles als JJ OO de Londres, fa quatre anys. Joel González, estudiant de Criminologia, va guanyar la medalla d’or a la categoria -58 kg. de taekwondo. La nedadora Mireia Belmonte, d’Administració d’empreses, va obtenir dues medalles de plata a les proves de 200 m. papallona i de 800 m. lliure. També va assolir dues medalles Andrea Fuentes, estudiant de Sociologia, en dues proves de natació sincronitzada: duet (plata) i equip (bronze). I, a l’equip femení de waterpolo que va alçar-se amb la medalla de plata, participaven les estudiants Laura Ester (Bioquímica), Matilde Ortiz (Periodisme) i María del Carmen García (Publicitat i Relacions Públiques).

Més informació: UAB Olimpics, web dedicada a la participació d’alumnes de la UAB als JJ OO 2016

Fotografia: Anna Espar, estudiant de l’UAB i membre de la selecció espanyola de waterpolo.

 

scroll to top