Versió Postal, l’enginyós invent d’un videoclub per correu

versio-postal.jpg

versio-postal

El videoclub es va convertir tot d’una en un negoci obsolet i va desaparèixer a la vegada que el format VHS deixava de ser el suport del vídeo físic. Però ara internet ha salvat l’activitat videoclubista gràcies a la iniciativa d’Anna Rebés, una cinèfila de Roda de Ter que ha creat Versió Postal, un cineclub en línia que distribueix per correu còpies en DVD o Blu-ray de les pel.lícules més interessants de la cinematografia actual. El servei de correus du les còpies dels films als abonats d’arreu d’Espanya que poden gaudir de les 3.000 pel.lícules que té al seu fons al marge de l’oferta de les televisions convencionals, Netflix o altres plataformes en línia.

Versió Postal és un servei de lloguer de pel·lícules en format DVD i Blu-ray per correu postal, que ofereix una major comoditat,  evitant desplaçaments. La novetat que constitueix el seu alicient és que el client rep les pel·lícules a la bústia de casa, però a més, no existeix data límit de devolució con en els videoclubs de lloguer convencionals.

El truc de la qüestió és que la quota d’abonament mensual permet, segons la tarifa que es tria, veure un nombre concret de pel.lícules en un periode determinat de temps. No t’envien la nova pel.lícula que has sol.licitat fins que has tornat l’anterior (en un sobre de plàstic franquejat que ho fa més fàcil) de manera que un mateix s’administra el temps i els diners dedicats al visionat. Així, quan hom preveu que hi haurà més o menys disponibilitat de temps per veure cine, pot canviar de tarifa a més o a menys diners i nombre de pel.lícules. Els abonaments costen 10, 12 i 15 euros al mes, que dónen dret a tres, cinc i il.limitats films mensuals. Hi ha una tarifa especial de 10 euros per als alumnes de la Universitat de Vic, ciutat on Versió Postal està establert.

El catàleg de Versió Postal està centrat en el cinema d’autor, independent i documental, i l’abonat se’n serveix a partir de diverses classificacions: per gènere, per corrent cinematogràfic, per temàtica o alfabèticament, ab un total de 97 categories. La web no inclou publicitat i ofereix a l’usuari una wishlist per ordenar la prioritat dels seus visionats.

En els dos anys que fa que funciona Versió Postal, totes les pel.lícules llogades els han estat retornades.

Versió Postal

Catàleg

Abonaments

 

 

 

scroll to top