Una nova editorial publica best-sellers de qualitat en català

zohar.jpg

Lzohar

L’editorial Capital Books és un nou segell que es proposa oferir als lectors catalans best-sellers en aquesta llengua, que siguin lectures populars i de qualitat alhora. Pretèn publicar best-sellers locals equivalents als que circulen per altres països i que aquí llegim traduïts.

Segons informa Gustau Nerín al diari digital El Nacional, Capital Books inicia la seva trajectòria amb una primera tongada de tres volums. El primer és Infidels a la Pàtria, de Jordi Panyella, una comèdia d’embolics sobre un embolic entre un president de la Generalitat independentista i la cap de l’oposició, una fervent espanyolista. El segon,  El Zohar de Barcelona, de F. Xavier Hernández Cardona, una novel·la de misteri, en la línia de El Codi Da Vinci, però amb rerefons local: nazis i republicans catalans tracten de trobar el Zohar, un dels principals llibres de la Càbala, a la Barcelona de la guerra civil. Finalment, El camí de la pesta, de Daniel Closa, tracta d’una epidèmia de pesta que afectaria Catalunya.

Capital Books és una iniciativa de Grup N9u Editorial, un conglomerat constituït per la fusió entre Angle Editorial i Cossetània.

Jordi  Panyella i Xavier Hernández Cardona no són autors novells. Panyella és un veterà periodista, que havia publicat sengles llibres sobre Fèlix Millet i Puig Antich. Hernández Cardona, historiador i professor de la Universitat de Barcelona, havia publicat diversos llibres,  sobre la Barcelona de 1714, i sobre l’urbanista Ildefons Cerdà (en aquest darrer ja feia algunes mencions a la càbala, element bàsic de la seva novel·la). Tots dos s’estrenen com a autors de ficció;  Daniel Closa és un expert divulgador científic, investigador del CSIC, que ja tenia alguna experiència com novel·lista, amb obres com El secret de l’almogàver, que també ens transportava a l’edat mitjana.

scroll to top