Serrat: el unicornio blanco que tardaba demasiado en llegar

La revista Política & Prosa publica este...

El concierto de Serrat censurado desde 1975

Ahora puede verse el concierto que Joan...

Nature publicarà un dossier sobre la investigació a Catalunya

nature

La revista científica Nature publicarà el 24 de novembre un dossier especial sobre la investigació a Catalunya amb el títol de ‘Spotlight on Catalonia‘:  Nature, amb Science, una publicació semblant,  és una de les revistes científiques més importants del món i referència central en la publicació de les investigacions científiques més destacades.

El dossier especial donarà a conèixer la bioregió de Catalunya i explicarà que el Principat concentra diversos centres punters d’investigació científica, des de biomedicina, computació, genòmica o fotònica. El dossier es publicarà en la versió impresa de la revista a la secció Careers. S’inclourà contingut editorial específic sobre la bioregió, així com articles promocionals i anuncis d’universitats, institucions científiques i empreses privades per atreure talent.

El 2011, Nature ja va dedicar unes pàgines especials a Catalunya en les quals es descrivia els treballs que realitzava la Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats (ICREA), l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO), l’IDIBAPS del Hospital Clínic, l’Institut d’Investigació Biomèdica (IRB) o l’Institut d’Oncologia de la Vall d’Hebron, entre d’altres.

Nature va ser fundada al 1869 i és llegida per científics i investigadors de tot el món. La major part dels seus articles són exposicins de treballs d’investigació molty tècnics, així com editorials i notícies científicques de caràcter general, artícles sobre política científica en diferents països, crítiques de llibres tècnics i de divulgació i artícles sobre la història i el futur d’algunes disciplines. Per a la majoria dels científics publicar a Nature és una marca de prestigi. La revista rebutja el 95% dels articles que li són enviats, i els que s’hi publiquen són considerats part de l’avantguarda de la investigació científica.