Humanitats

Jane Goodall rep el premi del Festival de Cine de Medi Ambient i presenta un documental a Barcelona

Jane-Goodall-the-worlds-f-001

La primatòloga Jane Goodall, Premi Internacional Catalunya d’enguany, serà a la Filmoteca de Catalunya el diumenge 26 de juliol, a les 19.00hs, per rebre el premi Sol d’Or del Festival i presentar un documental sobre la seva vida. A l’acte, organitzat amb la col·laboració del Festival Internacional de Cinema del Medi Ambient de Barcelona (FiCMA) i l’Institut Jane Goodall, amb seu a Barcelona, hi participaran la mateixa Jane Goodall, Claudio Lauria, president del FiCMA i Esteve Riambau, director de la Filmoteca de Catalunya.

L’acte començarà amb el lliurament del premi Sol d’Or que atorga el FiCMA a persones o entitats que destaquen per la seva tasca de sensibilització i conscienciació sobre el respecte al medi ambient i els drets humans. Ha estat guardonats amb aquest premi diferents personalitats entre les quals cal destacar els actors Martin Sheen i Daryl Hannah, la Fundació Cousteau, Green Cross International, Greenpeace International i Steve Macurry…

A continuació es presentarà i projectarà el documental “Jane’s Journey” – El viatge de Jane (Loranz Knauer, 2010), preseleccionat a l’Oscar 2012. Es tracta d’un documental sobre l’activista i primatòloga anglesa Jane Goodall i la seva dedicació a l’estudi del comportament dels ximpanzés a l’Àfrica així com a educar i promoure estils de vida més sostenibles a tot el planeta. El film ens mostra aquesta dona excepcional amb un ritme pausat que intercala material fílmic privat dels seus anys a Gombe amb testimonis de persones molt properes, a ella com ara el seu fill i, fins i tot, d’estrelles de Hollywood com Angelina Jolie o Pierce Brosnan.

Nascuda a Londres l’any 1934, als 23 anys va viatjar a Kenia, on treballà amb l’antropòleg Louis Leakey; l’any 1960 van viatjar junts a Gombe, Tanzania, amb l’arriscada missió d’investigar per primera vegada els ximpanzés salvatges, un estudi que inicialment havia de dur-se a terme en sis mesos i, que finalment s’ha perllongat al llarg de la seva vida. Les seves investigacions han revolucionat la comunitat científica.

Jane Goodall és doctora en Etologia per la Universitat de Cambridge i Doctora Honoris Causa per més de 45 universitats de tot el món. Al llarg de la seva trajectòria ha estat distingida amb més de 100 premis internacionals: Premio Príncipe de Asturias de Investigación (2003), la Legió d’Honor de la República de França, Lady de l’Imperi Britànic i, enguany Premi Internacional Catalunya atorgat per la Generalitat de Catalunya, que recollirà el dilluns dia 27 de juliol en una cerimònia al Palau de la Generalitat.

Festival Internacional de Cinema de Medi Ambient

The Jane Goodall Institute

Instituto Jane Goodall en España

 

Lee sobre mis reflexiones y actividades cotidianas en GABRIEL JARABA BLOG

En este sitio web, GABRIEL JARABA ONLINE, figuran mis textos y documentos y noticias y recursos sobre los asuntos que me interesan. Mis reflexiones y actividades cotidianas se publican en GABRIEL JARABA BLOG, de manera más ligera y a modo de intervención.
Ir a Gabriel Jaraba Blog›
Te recomiendo que visites mi blog o leas las últimas publicaciones en el módulo de abajo.

SUSCRÍBETE A LAS ACTUALIZACIONES PER CORREO ELECTRÓNICO

Sólo hace falta que envçies tu dirección de correo electrónico al enlace siguiente (vuestros datos serán custodiados).
Suscríbete a Gabriel Jaraba Online por correo electrónico