Barcelona ofereix una “Nit de les Religions” per al coneixement de les diferents fes

parroquia-abraham.png

parroquia abraham

Barcelona celebrarà un dia de portes obertes  dedicat ales religions presents a la ciutat, en una jornada anomenada ‘La Nit de les Religions de Barcelona’ i tindrà lloc el dissabte 17 de setembre. Els ciutadans podran visitar 24 centres de culte i d’entitats vinculades a diferents tradicions religioses o espirituals, conèixer el que s’hi fa i familiaritzar-se amb les diferents tradicions espirituals.

El format de la proposta és un itinerari autoguiat per al visitant que, a partir de la informació que proporciona el Grup Jove de Diàleg Interreligiós i Interconviccional d’AUDIR, organitzador de l’esdeveniment (veure enllaços als materials al peu d’aquest text).

Les religions que es proposa conèixer són el cristianisme, tant catòlic, protestant, ortodox i d’altres denominacions; l’islam, el judaïsme, el budisme, la fe baha’i, l’hinduisme, el sikkhisme i la wicca.

Aquest projecte vol contribuir a fer conèixer una realitat a voltes desconeguda com és la diversitat religiosa, afavorint un espai de trobada veritable, lluny de les imatges sovint distorsionades que arriben sobre les diferents tradicions religioses que conviuen a la ciutat.

Els programes d’activitats han estat elaborats per les mateixes comunitats religioses i inclouen visites guiades, tallers, música, teatre, conferències i degustacions de menjar típic. Algunes de les comunitats, a més, oferiran activitats o xerrades centrades en el paper de la dona en les religions.

La jornada s’inspira en “La Nit de les Religions de Berlín’, una iniciativa que es duu a terme a la ciutat alemanya des de fa 4 anys.

L‘acte inaugural se celebrarà el mateix dia 17 a les dotze del migdia al número 11 del carrer dels Lledó. Hi participaran Lola López, comissionada d’Immigració, Interculturalitat i Diversitat de l’Ajuntament de Barcelona; Enric Vendrell, director general d’Afers Religiosos; Francesc Torradeflot, director d’AUDIR, Jorge Burdman president del Grup de Treball Estable de Religions (GTER); Verónica Sartore, membre del Grup de Diàleg Interreligiós i Interconfessional de Joves, impulsor de la iniciativa.

Durant la presentació es projectarà un audiovisual i els músics Abdoulaye Guissé, Joan Antón Mateu i Sheryl Hsieh oferiran un concert interreligiós.

Web de La nit de les Religions de Barcelona.

Dossier i programa de la jornada (PDF).

Triptic (PDF).

Fotografia: parròquia del patriarca Abraham, que va ser centre obert a totes les religions als JJ OO de 1992, convertit desprès en parròquia catòlica.

Via: Catalunya Religió.

 

 

scroll to top